Endless Os – när zombiesarna tagit över?

Känner du också att din dator numera känns ganska värdelös utan internettillgång? Nuförtiden så är jag konstant uppkopplad och känner att de få gånger jag inte har internettillgång så känns det konstigt och som jag saknar något.

Endless Os är gjort för precis det. Och vem vet när du kommer i en situation då du saknar internettillgång nästa gång. Kanske har zombies slagit sönder infrastrukturen. Kanske har någon ddos-attack slagit ut internet för dig eller också är det någon storm som har gjort allt strömlöst och slagit ut master, eller också är du bara utanför mobiltäckning med vilje.

I vilket fall så kan det vara intressant att ta en titt på Endless OS eller åtminstone ladda ned en lokal iso.

Flattr this!

Vad göra med fällda träd

Hur utnyttjar man egentligen tillgången till fällda träd modell större på bästa sätt? Den finns ju ett snabbt svar. Göra ved av dem. Jag har dock själv haft dåligt med tillgång till både utrymme för att förvara ved och utrustning och tid till att faktiskt ta hand om de större stockarna men även de så kallat uppdelade bitarna som väger över 40 kg.

Redan när jag flyttade in låg det stockar på tomten. Jag valde sedan att ta ned de större träd som stod allt för nära huset. Jag fyllde ganska snabbt upp med en hel del att använda som ved på de ställden där jag kunde lägga det torrt.

Jag har även försökt vara lite kreativ och byggde faktiskt en bänk. Jag har även försökt med att odla svamp på några av de äldre stockarna som legat närmare vatten, men det har ärligt talat inte gett den utdelning som jag önskade.

Så nu har jag planer att bygga odlingsbädd och kanske grunden till ett växthus med det. Men frågan är vad gör man egentligen med trädrester och hur utnyttjar man det på bästa sätt när det är för mycket för en själv men för lite att försöka bry sig om att sälja?

Flattr this!

Bo med din vän

Varför söker vi ständigt efter ett objekt att dela romantisk monogam kärlek med, ha som sexpartner, och om våra drömmar får gå helt i uppfyllelse: flytta ihop och dela resten av vårt liv med? Varför värderas den romantiska monogama kärleksrelationen högst? Varför är detta delvis meningen med livet för de flesta människor? Det är ju bara en Hollywood-illusion som vi blivit matade med enda sedan vi föddes.

Let’s face it, romantisk kärlek vissnar alltid förr eller senare.

Kanske tar det slut för att ens partner begår ett oförlåtligt svek, eller för att en får romantiska känslor för någon annan istället, eller för att en slutar känna sexuell lust för partnern men inser att den har det för andra istället, eller för att de var unga när de blev förälskade och den ena inser att den vill hinna med mer kärlekshistorier och äventyr i livet, eller kanske ebbar förälskelsefasen bara långsamt ut och en/båda känner att de inte tycker om partnern och trivs i varandras sällskap längre.

Detta kan man undvika om man istället bor med sin bästa vän, eller sina bästa vänner för den delen om man trivs med att bo kollektivt. Allvarligt talat, varför bor inte folk oftare med sin bästa vän?

För visst är det stora fördelar med att bo tillsammans med någon. Alla kostnader som det innebär att ha ett boende blir lägre om man delar på dem, så ekonomiskt är det en stor vinst. Praktiskt är det också: du behöver inte längre vara den som lagar maten varje dag, och om du behöver hjälp med något så har du alltid någon nära som du kan fråga. Och det viktigaste: den sociala aspekten, att ha någon att komma hem till, få frågan om hur ens dag har varit, dela sina tankar och skratta med. Vi är flockdjur, för mycket ensamhet mår ingen bra av. Utan gemenskap blir vi knäppa och går under.

En vän kan du känna dig tryggare med, eftersom er vänskap inte bygger på lättförgängliga saker som förälskelse, sexlust och attraktion. En riktig vän delar du djupare saker med, såsom antagligen liknande värdegrund, gemensamma intressen (kanske båda har passion för en och samma sak?), intellektuellt givande utbyte, samt skrattar åt samma saker. Mycket möjligt har ni delvis samma vänskapskrets också, om ni blev vänner då ni kom från samma geografiska plats, hade gemensamma studier eller engagemang, kanske träffades via jobbet eller gemensamma bekanta.

Tycker du kanske det låter som en tråkig tanke, att bo med din vän? Varför? För att du inte bor med någon du har sex med då? Behöver du ha sex så ofta så att det är opraktiskt att inte bo med din sexpartner? Så kan det ju vara. Men är din sexlust så pass stor så kanske det ändå inte är en bra idé att vara i ett monogamt förhållande överhuvudtaget (varför begränsa dig då? En enda partner kan ju inte vara tillgänglig alltid). Kanske är en bättre strategi i så fall att dela ett tryggt hem med din bästa vän, ett hem dit du alltid kan komma hem och känna dig välkommen, oavsett vem/vilka du har haft sex med senast. Och ingen säger förresten att inte din bästa vän kan vara en bra sexpartner också. Snarare borde det vara så att om relationen grundar sig först och främst på vänskap, så är båda hänsynsfulla och måna om att även tillfredsställa den andra.

Vänskapen håller längre än de flesta kärleksrelationer. Visst kan man bli trött på en vän också, men inte med lika stor säkerhet som att alla förälskelser dör ut inom 2 år från att de startat. Visst kan man bli sviken av en vän också, men en väns svek sårar inte lika hårt som exempelvis ett otrohetssvek. En vän älskar man mer osjälviskt, och därför är det lättare att förstå vännens synvinkel när den har handlat orätt mot dig, och således är det enklare att hitta förlåtelse och sedan bygga vidare på vänskapen.

En vän som du delar en passion för ett intresse med, kan du gå hur långt som helst med ifall ni bosätter er tillsammans och ägnar era lediga stunder i hemmet åt det gemensamma målet.

Flattr this!

Kärlek och hat

Varför älskar man någon?
– För att personen får en att må bra.

Ju mer någon får en att må bra, desto mer kärlek känner man för den personen.
Hat är på samma sätt, omvänt:
Ju mer någon får en att må dåligt, desto mer hat känner man för den personen.

När någon som brukat få en att må bra istället börjar få en att må dåligt, så försvinner kärleken till den personen.

Exempel:

Förälskelse: vi har genom evolution blivit funtade så att vi söker efter en partner att leva tillsammans med. När vår hjärna hittar en något sånär passande individ, så försöker hjärnan att få oss att bli tillsammans med den här personen genom att få oss att må bra av den personen. Det räcker att se eller höra personen, så triggas hjärnans signalsubstanser som gör oss höga och lyckliga av förälskelse i en potentiellt vettig partner. Den kärlek vi känner vid en förälskelse är omotiverat hög i proportion till vad personen faktiskt hittills relationen gjort sig förtjänt av. Men om förälskelseobjektet slutar få den förälskade individen att må bra, såsom vid obesvarad förälskelse eller att den personen visar sig vara en dålig partner, så upphör snabbt förälskelsen och kärleken till det oförtjänta förälskelseobjektet.

Föräldrar-barn-relation: barnet mår bra av närhet och mat från föräldern, och älskar därför föräldern. När barnet mår bra så resulterar det i att föräldern får kemisk belöning av hjärnan och också mår bra, vilket får föräldern att älska barnet.

Vänner: människor som får dig att må bra börjar du att älska, och väljer du därför att se som dina vänner. Ibland skapar hjärnan en vänskaplig förälskelse snarlik en potentiell-partner-förälskelse, med avsikt att säga åt dig ”du känner inte den här personen men du älskar den här personen ändå – lär känna den! Den borde kunna bli perfekt vän för dig!”.

Sällskapsdjur: när vi får en djurindivid att må bra så mår vi själva bra, och känner kärlek för djuret.

God mat: får oss att må bra, kan därför bli föremål för vår kärlek.

Kändisar, författare, musiker etc: får oss att må bra genom vad de står för, hur de ser ut eller har tillverkat, och därför kan vi känna kärlek för dem trots att vi inte känner dem personligen.

När samma person får en att må väldigt dåligt ibland och väldigt bra ibland så utvecklas känslor av både hat och kärlek till samma person. Det är inte kul alls. De människor som du älskar mest kan få dig att må allra sämst. De har mycket makt, eftersom de har din potentiella lycka och din potentiella olycka i sina händer. Men om de använder den makten till att brutalt såra dig, så förlorar de i alla fall din kärlek, vilket hindrar dem från att ha makten att kunna såra dig lika hårt igen.

Flattr this!

Apokalyptika och post-apokalyptiska filmer

Jag gillar listor, och jag gillar post-apokalyptiska filmer, så nu blir det en lista över post-apokalyptiska filmer. Tillägg och tips är mycket välkomna!

Zombieapokalyps

Warm bodies – Betyg 4. Ovanlig film, eftersom den dels är berättad ur en zombies perspektiv, och dels är mig veterligen första filmen med romans mellan en zombie och en människa. För mig kändes kärleken som uppstod lite omotiverad, men ändå mycket gullig berättelse. Och en lärdom följer med filmen: om man nånsin blir zombie, ska man se till att ha lojala och bra zombiekompisar, guld värt! /C

 

28 dagar senare – Betyg 5. Älskar särskilt början med uppvaknande på sjukhus, huvudpersonen ovetandes om att zombieapokalypsen startat. Alla filmer borde börja så. Love, love, love it!

 

28 veckor senare – Betyg 2. Gud, vilka skrikiga ungar..

 
World war Z Filmatisering av Max Brooks bok. Gillade inte boken så fasligt, men har höga förväntningar på denna film som snart ska komma.
 

I am Legend – Betyg 3. Filmatisering av Richard Mathesons bok. Will Smith i huvudrollen, kvar ensam i en stad med en hund, mot zombie-aktiga monster. Sådär, det saknas nåt.

 

Pandemiapokalyps

Pestens tid,  – En av mina favoriter, betyg 5. Filmatisering av Stephen Kings bok the Stand. Filmen överensstämmer inte helt med boken, men ändå inte galet mycket olikheter. Många bra karaktärer som man känner med, och saknar lite efteråt. Pest drabbar jorden. De överlevande kämpar, väljer sida och försöker bygga upp ett nytt samhälle. Extra plus för övernaturligheter, och kampen mellan gott och ont. Filmen är mycket 80-talig, så de som inte gillar 80-talet bör undvika filmen och istället bara läsa boken. /C

The Road  – Betyg 3. Filmatisering av Cormac McCarthys bok med samma namn. Med Viggo Mortensen i huvudrollen. Mycket grå och dyster. /C

 

Invasionsapokalyps

Imorgon när kriget komFilmatisering av John Marsdens ungdomsbok-serie i 7 delar.   Jag älskade bokserien när jag var liten, så denna filmatisering har jag höga förhoppningar om (fastän jag hört att den är rätt kass). /C

 

 

Annan apokalyps

Mad Max – Betyg 1. Kanske sämsta filmen någonsin. Med Mel Gibson i huvudrollen.
 
Mad Max 2 – Betyg 1. Rättar mig angående ovanstående, det här är nog istället sämsta filmen någonsin.
 
The Post Man – Betyg 2. Så jävla B. Med Kevin Costner i huvudrollen.
 

Zombieapokalyps
Zombieapokalyps

Flattr this!

Apokalyptika och post-apokalyptiska böcker

Jag gör denna lista, dels för att minnas bra böcker jag läst och dels för att inspirera mig till böcker jag inte läst än. Inbjuder Henrik till att göra tillägg, och folk till att gärna tipsa om ytterligare relevanta böcker!

Zombieapokalyps

The forest of hands and teeth, Carrie Ryan – Inte några förtjusande karaktärer som man hejar på, väldigt grunda karaktärer. Men stort plus för att huvudpersonen är en ung och tuff tjej. Kärlekshistorian som är central i boken är rätt platt och tråkig. men huvudpersonens kamp för överlevnad mot zombies och galna nunnor är mycket spännande, samt hoppet om en möjlig fristad ger stundtals en mysig känsla. Jag rekommenderar den till postapokalyps-intresserade ungdomar i åldern 15-20. /C

Pride and prejudice and zombies, Seth Grahame-Smith  – Jag har tagit mig igenom ca 50 sidor men har ingen motivation att läsa mer av boken i nuläget. Inget lockande. Tråkigt och stelt berättat, gråa karaktärer. Det var en sådan fantastisk idé att zombiefiera en gammal klassiker, jag hade höga förväntningar. På nån långresa i framtiden tvingar jag kanske mig igenom den, och får anledning att förhoppningsvis skriva om denna recension. /C

 
World war Z, Max Brooks – Minns att jag hela tiden önskade att boken skulle hålla fast vid någon karaktär, och gå på djupet med den så att man skulle lära känna den och börja heja på den. Istället hoppar boken vidare till nästa person, och nästa person, och nästa.. Man får en massa korta och mycket varierande skildringar av de olika apokalypsöverlevarnas upplevelser, men inte riktigt vad jag önskar mig av en bok. Dock enskilda mysiga skildringar, som exempelvis de som  barrikaderat ett gammalt slott och lyckats överleva där. /C
 
Feed, Mira Grant – Har den, ska läsa den. /C
 

I am Legend, Richard Matheson – Lite sugen på att läsa den. /C

 

Zombie Survival Guide, Max Brooks – Inte sugen på att läsa den efter att World war Z inte levde upp till mina förväntningar. Men kanske i framtiden. /C

 

Pandemiapokalyps

Pestens tid, Stephen King – Bästa boken någonsin! Okej, jag var väl 11-12 år när jag läste den, hade inte läst mycket höjdarböcker innan och skulle antagligen inte uppskatta den alls lika starkt idag om jag läst den för första gången nu istället. Men fan vad bra jag minns den som. Den påverkade nog rätt starkt hur jag blev sedan också. Innan jag läste den hade jag sett filmen, så jag hade skådisarnas ansikten på alla karaktärerna. Inte minus för det. filmen överensstämmer inte helt med boken, men ändå inte galet mycket olikheter. Underbara karaktärsskildringar, som man vill följa, vilket får en att läsa vidare. Så som det ska vara. Så som jag önskar att alla böcker fungerade. Många minnesvärda karaktärer som man känner med, och saknar lite efteråt. Pest drabbar jorden. De överlevande kämpar, väljer sida och försöker bygga upp ett nytt samhälle. Extra plus för övernaturligheter, och kampen mellan gott och ont./C

 

The Road, Cormac McCarthy – Har sett filmatiseringen med Viggo Mortensen i huvudrollen, inte  så lockad nu av att läsa boken eftersom den är mycket lång och mest verkar extremt grå och dyster. /C

 

Earth abides, George Stewart

 

Invasionsapokalyps

Imorgon när kriget kom-serien,  John Marsden – Dessa sju böcker i serien läste jag  mellan åren 9 och 13 cirka. Lättlästa och spännande. Bra karaktärer som man får följa, från att de är några vanliga ungdomar på övernattning ute i skogen, till att de blir tuffa överlevare och krigare i deras hemland som blivit ockuperat av en annan nation. Tuff, stark tjej som huvudperson, plus! Jag gillade starkt denna bokserie, och rekommenderar den till alla ungdomar i åldern 8-18. /C

 

Peak Oil-apokalyps

Last Light, Alex Scarrow – Vill läsa! /C

 

World Made by Hand, James Howard Kustler

 

Annan apokalyps

Girlfriend in a coma, Douglas Coupland – Minns inte fasligt mycket av den, mer än att jag tyckte den var underbart mysig. Läste den när jag var typ 14. Spoiler alert: Alla deras liv blir misslyckade och inte alls så som de tänkt sig, precis så som det går i livet.Och alla andra människor försvinner plötsligt, kvar blir bara huvudpersonerna, mysigt! Undergång! /C

 

Evakueringen, Sune Karlsson

 

Gråskägg, Brian Aldiss  

 

Flattr this!

Stark soja- och seitankorv

korvDetta recept är mycket starkt kryddat, för de som klarar av heta korvar.

Ingredienser:
8 dl glutenmjöl
3 dl sojamjöl
1 dl jästflingor
2 msk rapsolja
1,5 vitlök
3 msk sojasås
3 msk flytande rökarom
1-4 tsk chiliflingor (beroende på hur starka korvar man vill ha)
1 l vatten

Tillverkning
1. Blanda de torra ingredienserna glutenmjöl, vetemjöl och jästflingorna.
2. Häll i alla ingredienserna, rör om till en jämn smet.
3. Forma till korvar, rulla och vira in hårt i ugnsfolie, lägg på plåt.
4. Sätt in plåten mitt i ugnen i 175 grader ca 30 min.

Flattr this!

Bitcoins till Hobsala

Bitcoin är en implementation av tanken om kryptovaluta som skapades av pseudonymen Satoshi Nakamoto 2009. Det är en digital valuta som gör det möjligt att betala via Internet utan inblandning av någon central aktör eller tredje part. Den skapades troligtvis mest av rent tekniskt intresse men har fått allt mer politisk betydelse eller åtminstone intresse.

Ofta avfärdas bitcoin som en “piratvaluta” eller enbart ett sätt för kriminella att förvara pengar. Bitcoin har anonyma användare och det går i princip att enbart genom att memorera sin adress till sin virtuella plånbok där man har pengar faktiskt bära med sig pengar utan att göra det. Det går även att indirekt skriva ut egna pengar genom att skriva ut adress och liknande. Dock är alltså bitcoin en digital valuta som är baserad på P2P teknik. Plånboksfilen sparas normalt på användarens dator eller hos en tredje part som erbjuder en sådan tjänst. I båda fallen kan bitcoins skickas över Internet till vem som helst med en bitcoin-adress. Bitcoins P2P-topologi och avsaknaden av central administration gör att det är omöjligt för exempelvis myndigheter att artificiellt manipulera värdet av bitcoins eller framkalla inflation genom att producera fler av dem. När Eurokrisen var som störst på Cypern lär handeln med Bitcoins ökat dramatiskt. Kursen har under våren varit lite varierad. Dock verkar den bli allt mer stabil. Vill du lära dig mer om bitcoin och läsa de senaste nyheterna på svenska rekommenderas bitcoin.se. Även podcasten Plan B från Jupiter Broadcasting rekommenderas.

Eftersom bitcoin är oberoende av enskilda ekonomier, banker och centralbanker så finns det de som hävdar att det kan komma att ha samma funktion som guld. Guld ses ju som en universell värdebärare. Skillnaden är kanske att för guld så får du ju faktiskt något verkligt, å andra sidan vid zombieapokalypsen så kanske du inte har någon nytta av att bära omkring på guld. Då är bitcoins bättre att ha med sig förutom sojaproteinet och kofoten.

Det ryktas om att en del större betalningsaktörer som exempelvis paypal har börjat titta och funderat på att implementera någon lösning för bitcoins. I vilket fall som helst kan du alltid stödja denna blogg, samt dess skribenter att i väntan eller efter zombieapokalypsen skapa ett veganskt Hobsala. Gör det via adressen nedan.

 

bitcoin wallet

Flattr this!

att leva “open source”

Jag har sedan länge under många år sympatiserat och tyckt om tanken med open source. Jag har samtidigt under många år försörjt mig som utvecklare inom mer eller mindre properitära och stängda system etc och jag är ingen fanatiker som Richard Stallman på något sätt. Det här med var som är öppet och stängt etc när det gäller exemelvis programspråk och lösningar är inte alltid helt tydligt. Dock är tanken med att folk ska kunna se hur saker och ting är uppbyggda och själva kunna bidra och förbättra på olika sätt i sin grund oerhört tillalande för mig på ideologiskt plan. Möjligheten att kunna få reda på information, föreslå förändringar och, om det är en relativ öppen process även följa inte bara resultatet utan även processen, är oerhört tilltallande. Jag känner att just det sistnämnda är det lite si och så med. Det kräver ofta väldigt mycket tid och kunskap för någon utomstående för att orka sätta sig in i det och det är inte alltid ens möjligt samt att de flesta projekt har en fast hiearki, men i denna bloggpost tänker jag inte gå in så mycket på det praktiska. Jag tänker hålla det på ett annat plan och lyfta en tanke som inte har så mycket med open source att göra.

Att leva open source. Ja, jag vet att det inte är något bra uttryck men det låter beydligt mer klatschigt än “öppet liv”. Och ja, det här har kanske minst lika mycket att göra med kring att demokratisera och öppna beslutsunderlag eller bara att dokumentera sitt liv öppet att göra.

Jag hade gärna önskat vara mer engagerad i fler open source projekt etc, men det har kortsiktigt varit privatekonomiskt lönsamt att sälja min tid i timmar till att sitta med mer stängda lösningar där det jag gör ägs av någon annan och inte kommer andra till nytta. Jag tänker att på många sätt är det så det är inom många andra områden också. Politiker och andra beslutsfattare fattar beslut bakom stängda dörrar. Diverse upptäckter och kunskap hålls hemligt för att det sedan ska kunna användas i något syfte i vårt samhälle. Vi värnar om våra privatliv, inget fel i det, men vad är vi egentligen rädda för? Att folk ska lära känna oss? Förutom det rent basala kring att undvika bli utsatt för brått etc så finns det väl egentligen inte så många anledningar att hemlighålla beslut man tar etc. De samhällsmässiga absolut. De mer privata kan ju finnas anledningar att inte vara helt öppen. Exempelvis om man vill undvika inbrott, men själv tänker jag att jag är den jag är och jag försöker leva mitt liv på så sätt som är så bra som möjligt. Bra i detta sammanhang handlar inte bara om mig själv och de närmaste även om det naturligtvis är viktigt utan även en sådan sak som att jag är vegan. Det är ett aktivt val som jag har gjort varje dag i över 10 år. Det har funnits perioder i mitt liv då jag velat tona ned det, men det är vad jag tror på så det finns inget att vinna för mig att försöka dölja det.

Själv har jag under mitt liv varit partipolitiskt engagerad och yrkespolitiker samt under många år konsult. Jag känner att redan innan dess i skolan och under min uppväxt så har på olika sätt uppmuntrats att inte sticka ut. Ännu mer har det sedan blivit inte minst som politiker, men även som konsult och en del i vanligt arbetsliv och i samhället. Politiker lär sig tidigt att försköna sig själva och dölja allt som för någon större grupp skulle kunna betraktas som negativt både när det gäller personliga saker, men även kunskapsmässigt och åsiktsmässigt. Gärna ska man dessutom ha något ess i rockärmen som inte allt för sällan är något sätt att leda bort uppmärksamheten från någon sakfråga. Det kan exempelvis vara fakta eller bara aggressiv och meningslös retorik inte sällan mot någon motståndare och tro mig motståndare inom partipolitiken är alla även de inom egna partiet även om ingen någonsin skulle erkänna det. Partipolitiken handlar för mycket om att få bra valresultat och fina uppdrag och för lite om ärligt engagemang i samhället och stänger ute folk från påverkan. Men även i övriga livet så är det inte sällan som belönas med kortsiktigt tänkande kring att inte sticka ut för mycket på något sätt som kan tänkas vara negativt och inte vara allt för öppen kring processer för att göra olika saker och framför allt inte kring personliga åsikter om de inte är tillräckligt anpassade för tjäna. Privat har jag gjort några misstag i det förflutna. När jag ser tillbaka på det så hade jag kunnat undvika de värsta av dem (och ja… svek och otrohet är ganska illa) med en mer öppen attityd. Idag har jag en attityd som gör att jag har inget problem att prata om allt med människor som jag ger det förtroende. Det jag önskar i gengäld är feedback. Jag har inget problem att ha en öppet liv med en öppen process. Jag vet att jag inte har något att dölja och jag vet att om jag ger människor (även om det bara skulle vara ett begränsat antal) info kring mig, vad jag vill uppnå och vem jag är, så ger jag dem också en möjlighet att modifiera och förbättra det. På något sätt kan man se på hela livet som en utvecklingsprocess där andras erfarenheter och bättre kan implementeras. Om det sedan innebär att jag blir bättre i min yrkesroll, blir en bättre förälder, bättre partner eller helt enkelt gör ett bättre köp kan väl variera. Men med all fakta på bordet utan dold agenda eller hemligheter så är det mycket enklare att faktiskt vara säker på att man gör rätt. För om du då inte kan stå för dina handlingar och beslut, då kan du antingen mycket enklare se vad som blev fel och hur det kunde bli det eller också måste tillvaron kännas ganska jobbig. Själv vet jag vem jag är. Jag vet vad jag vill åstadkomma och jag vet att jag inte har något att dölja kring detta. Jag uppskattar hjälp från andra människor i form av råd, kunskap och erfarenheter och jag vet att de kan få all den information som är möjlig. På samma sätt hoppas jag att andra uppskattar om jag har möjlighet att med så stor precision som möjligt hjälpa dem med sina mål. Att jag vill hjälpa dem är kanske för att jag har information om att de överlappar med mina. Om någon inte uttrycker sina åsikter är det dock väldigt svårt att veta om de överenstämmer.

Vi lever idag inte i ett verkligt demokratiskt och öppet samhälle om man sätter verkligt stränga krav och det kanske inte är möjligt med hur mycket öppenhet som helst, men vad har vi egentligen att tjäna på att inte vara öppna med det vi tror på? Vad har vi egentligen att tjäna på att undanhålla information och kunskap för att försöka profitera på det? Tja, om vi har ett samhälle där sådant premieras så har vi ju det, men har vi ett verkligt öppet samhälle där vi hjälps åt och respekterar olikheter så har vi det inte. När jag står inför problem så vill jag ha hjälp. Om människor har så mycket kunskap som möjligt om allt kring det så har det större möjlighet att ge input som faktiskt hjälper. Det finns tillfällen i mitt liv där jag verkligen hade velat ha någon att diskutera saker med och ofta drömmer jag om hur mycket bättre allt hade varit om jag faktiskt kunnat diskutera de saker med någon som hade haft mycket information och hur annorlunda jag faktiskt hade agerat. Jag inser därmed att jag är den jag är och jag lever numera efter det jag tror på fullt ut. Webkameror etc i lägenheten är ett väldigt ytligt exempel, men jag har inget problem med sådant. Jag tror på det jag tror och mitt mål är att göra det bästa möjliga utifrån den övertygelse som jag har oavsett om det gäller det privata, politiska, yrkesmässiga eller övrigt samhällsmässiga. Det viktiga är att dela med sig av kunskap och erfarenheter och vara öppen med vad man egentligen vill uppnå. Om jag gör det genom att vara totalt ärlig och uppriktig mot vänner, är öppen med mina åsikter i arbets- och samhällssituationer eller totaldokumenterar mitt liv offentligt spelar mindre roll eftersom man förmodligen måste hitta olika sätt för att öppna upp sitt liv när det gäller olika saker. Men jag har nu insett att vara den jag är och på ett öppet sätt vara det så är jag mycket närmare den människa som jag vill vara, och jag kommer att lära mig mycket mer av mina misstag. Dessutom kommer jag bidra till mycket mer gott för min omgivning och uppnå de mål jag önskemål jag har mycket lättare. När jag vet att det jag lever för och efter är rätt och att jag lever efter att uppnå det så kan jag stolt dela med mig och ta emot förbättringsförslag och hjälp.

Flattr this!