Flädersaft

Att göra flädersaft är ett bra sätt att spara nånting av det bästa naturen har att ge under den tidiga sommaren. Trevligt att njuta av även den mörkare halvan av året. Enjoy!

Ingredienser:
1 fryspåse full med fläderblommor
3 dl steviasocker
15 dl socker
90 g citronsyra
3 citroner
3 liter vatten

Tillverkning
1. Tvätta citronerna, mixa dem sedan i en matberedare.
2. Varva fläder, mixad citron och socker i en stor kastrull.
3. Koka upp vattnet, häll sedan över ingredienserna i kastrullen.
4. Låt stå kallt i ca 4 dagar, rör om innehållet ibland.
5. Sila i silduk och häll upp saften på väl rengjorda PET-flaskor.
6. Frys in de PET-flaskor som inte ska påbörjas direkt.

 

Flattr this!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *