Mörk-mörk-mörkchoklad!

Om du vill tillverka egen choklad så är detta ett lysande recept! Jag älskar riktigt mörk mörkchoklad; när jag köper choklad brukar det vara så högt kakaoinnehåll som möjligt jag är ute efter. Helt vegansk, glutenfri, mjölkfri och sojafri choklad.

Ingredienser:
3 msk socker
3 msk steviasocker
1 tsk vatten
50 gr kokosfett
4 dl kakao
2-3 kryddmått salt
Eventuellt hackade mandlar, solrosfröer eller pumpakärnor

Tillverkning
1. Smält kokosfettet i mikro i en liten bunke.
2. Häll i övriga ingredienser.
3. Rör om väl, värm smeten i mikron igen tills sockret är helt smält (vill ju inte ha sockerkristaller!).
4. Smeta ut i någon form eller på ett lock, rita ev rutor, ställ in i kylen tills den stelnat.
5. Färdigt! Smaka!

 

 

 

 

Flattr this!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *