Vegansk kladdig kladdkaka

Denna kladdkaka bör alltid finnas som nödproviant i ens kylskåp, till dåliga dagar då man behöver kakao-kick för att orka få något gjort. Känns inte så syndigt onyttig i jämförelse med choklad och andra kakor, eftersom sockret i detta recept är betydligt reducerat tack vare steviasocker istället. Mmmmm…

Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 dl steviasocker
1dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
1,5 dl vatten

Tillverkning
1. Sätt ugn på 175°.
2. Smält margarinet i en bunke en kort stund i mikrovågsugn.
3. Tillsätt socker och steviasocker, rör om.
4. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, mjöl och sist vatten, rör om till en jämn smet.
5. Häll smeten i löstagbar form, ha kladdkakan i ugn 9-10 minuter.
6. Tag ut medan den fortfarande har lite kladdig konsistens, låt stelna.

 

 

Flattr this!

One thought on “Vegansk kladdig kladdkaka

  1. What’s up, this weekend is pleasant in favor of me, because this
    point in time i am reading this impressive informative post here at my house.

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *