Vegansk kladdig kladdkaka

Denna kladdkaka bör alltid finnas som nödproviant i ens kylskåp, till dåliga dagar då man behöver kakao-kick för att orka få något gjort. Känns inte så syndigt onyttig i jämförelse med choklad och andra kakor, eftersom sockret i detta recept är betydligt reducerat tack vare steviasocker istället. Mmmmm…

Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 dl steviasocker
1dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
1,5 dl vatten

Tillverkning
1. Sätt ugn på 175°.
2. Smält margarinet i en bunke en kort stund i mikrovågsugn.
3. Tillsätt socker och steviasocker, rör om.
4. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, mjöl och sist vatten, rör om till en jämn smet.
5. Häll smeten i löstagbar form, ha kladdkakan i ugn 9-10 minuter.
6. Tag ut medan den fortfarande har lite kladdig konsistens, låt stelna.

 

 

Flattr this!

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *