Plants vs. Zombies

Jag tänkte här på bloggen recensera några zombiespel. Det finns förmodligen hur många spel som helst som innehåller zombies. Jag kommer bara ta upp ett fåtal som på något sätt sticker ut här. Först ut är det numera klassiska Plants vs. Zombies.

Plants vs. Zombies kom ut 2009 och finns idag till nästan alla tänkbara plattformar. Själv har jag spelat det på iPad, Playstation 3 och under Windows. Det är ett i grunden enkelt spel där det går ut på att genom att plantera växter stå emot zombiesanfallen och försvara huset. Beroende på banorna och om det är dag eller natt är olika växter olika passande. Allt eftersom kan man sedan låsa upp fler växter etc. En del alternativa spelvarianter finns också på de olika plattformarna som alternativ till själva huvudstoryn som man spelar sig genom relativt snabbt.

Den i början ganska udda spelidéen är verkligt bra utformad och spelet har sin charm. Bäst till sin rätt kanske det kommer på bussen eller liknande. Det är till en viss gräns lite beroendeframkallande, men känns ganska många timmar senare lite monotont.

Den som inte har testat spelet kan göra det gratis och sedan köpa fullversionen.

Så vad lär oss spelet inför zombieapokalypsen?

Tja, jag tror inte riktigt att vi kommer att kunna odla fram majsmissiler eller liknande. Så vi får nog se det mest som tidfördriv/underhållning. Men att man ska se till att hålla zombiesarna borta från sitt hem är ju tydligt i alla fall.

Platns vs. Zombies

Flattr this!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *