Läsk ökar risk för cancer

Vi vet väl alla redan att läsk inte direkt är en hälsodryck. Läskedrycker innehåller stora mängder av enkla sockerarter som ger en snabb kraftig höjning i blodsockret, med efterföljande dipp. Intag av mycket socker ökar risken för fetma och diabetes. Socker i kombination med syror är naturligtvis inte nyttigt för tänderna heller.

Men nu har även ett samband kunnat identifieras mellan läskkonsumtion och risken för prostatacancer. Här kan du läsa artikeln:

http://www.aftonbladet.se/halsa/article15837841.ab

Jag tänker på min medbloggare Henrik, och vill uppmana honom till att skära ner på sin stora läskkonsumtion. Vi vill verkligen inte att du får prostatacancer.

Jag tänker också på att det hade varit bra om läskedrycker började sötas med naturliga sötningsmedel såsom stevia istället, då hade vi sett en stor minskning i fall av fetma, diabetes och tandohälsa. Hoppas att naturliga sötningsmedel är på frammarsch inom läskindustrin.

Jag tänker även på att ett förbud likt det som införts i New York mot försäljning av läskedrycker i butiker och restauranger hade varit nåt för resten av världen att anamma.

Flattr this!

One thought on “Läsk ökar risk för cancer

  1. Förbudet av läskedrycker gäller endast de sk supersize flaskorna. Vanliga flaskor av den typen som säljs i svenska matbutiker är däremot tillåtna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *